Вчера бе един прекрасен ден за Банкя

 

В парк “Ротонда” стартира Деветото издание на фестивала „Вярвай, искай, можеш”, организиран от Център за изкуство „Зорннца” с подкрепата на район „Банкя”.  На официалното откриване на фестивала Директорът на „Зорница” Галина Иванова прие поздравителен адрес от кмета на Банкя, поднесен ѝ от д-р Александра Александрова, в който се казва:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ИВАНОВА,

Чест и удоволствие за мен е да Ви приветствам по повод провеждането на Деветото издание на фестивала „Вярвай, искай, можеш”. Поздравявам Ви за последователността и всеотдайността, с която водите талантите на България в пътеката на Доброто, Красотата, Нравствеността. Защото всичко това се крие в песента. Тя одухотворява и понякога твори чудеса.

Поздравявам Ви и за избора Банкя да бъде декор на фестивала. Гласовете, изливащи се от чистите детски души, се вливат директно в духовната атмосфера на Банкя. Те стават част от нейния ореол, който вдъхновява и опиянява сърцата на творците. Зарежда с мощен порив за стремително преодоляване на земното притегляне и ги извисява в сферите на Изкуството.

Бъдете здрава, вдъхновена и не пестете усилия да разцъфват младите таланти на китната и благословена земя, наречена България, една прекрасна част от която е и Банкя.

НА ДОБЪР ЧАС!

Водещият на вечерта Наско от БГ радио с лъчезарна находчивост, правеше преходите между песните много симпатични и сгряващи сърцата на децата, които дадоха всичко от себе си, за да се представят добре пред публиката и компетентното жури в състав: певицата ТОНИ / Антоанета Георгиева/, Розмари Драгнева- музикален редактор в БНТ и Мая Райкова- музикален продуцент БНР.

Във Вечерта на приятелството мощна детска дискотека разлюля центъра на Банкя. От малки до големи децата заедно с бате Наско направиха един невероятен танцувален завършек на този ден, изпълнен с много трепетни вълнения, които ще продължат и днес от 10:00до 14:00ч. и от 17:00 до 22:00ч., когато ще се състои Гала концерт на победителите.

Заповядайте да започнем лятото с песни от един фестивал, чиято кауза е подкрепа на българската песен.

Хубав ден на гостите и жителите на Банкя, които ще съпреживеят заедно с децата на България вълненията от фестивала „Вярвай, искай, можеш”!

 

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.