Великолепни гласове на България – победители на фестивала в Банкя „Вярвай, искай, можеш”

В историята е вече Деветото издание на фестивала-конкурс „Вярвай, искай, можеш”. Два дни 120 деца от всички краища на България огласяха парк „Ротонда” в Банкя, като оставиха незабравими спомени с присъствието си.

Андрей Видев от Горна Оряховица с вокален педагог Ценка Горалова  спечели наградата на кмета на Банкя – Рангел Марков. При връчването ѝ той приятелски препоръча на младия талант паричното ѝ изражение да изразходва за уроци по пеене, за развиване на своите заложби.

Гран При замина също за Горна Оряховица. Отнесе я със себе забележително талантливото момиче Кристина Енчева с вокален педагог Стела Дойкова. Радостта на призьорката се удвои, след като получи покана от члена на журито Мая Райкова от БНР да пее с Биг Бенда на БНР.

Гран При Джуниър остана в София при Лина-Мария Гомес Витанова.

Щастливо затруднено от толкова много таланти, журито:/ Розмари Драгнева, Тони Георгиева и Мая Райкова/ връчи награди и на няколко подгласнички на носителите  големите награди, оказали се недостатъчни за изключителните дарби на изпълнителите.

Всички тези деца, така щедро надарени с таланти, които те упорито развиват, са най-добрите посланици на „бранда Банкя” по израза на кмета Рангел Марков.

Оставаме в очакване на Десетото юбилейно издание на фестивала догодина, който с такава всеотдайност се организира от Център за изкуство „Зорница” с директор Галина Иванова и с подкрепата на район „Банкя”.

Ще очакваме и верния водещ на фестивала – Наско от БГ Радио, който с топлата си дружелюбност и изискано сценично поведение издига нивото на този прекрасен песенен форум и на който децата на България се учат да вярват в себе си и искат да могат още повече.

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.