Съобщение от строителя на водния цикъл на Банкя

 

„Подробно описание на предстоящите СМР по проект:„Инженеринг – проектиране и строителство на обект: Доизграждане и реконструкция на канализационна мрежа на гр. Банкя, кварталите „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне, р-н „Банкя“

 

В периода 03.07.2023 – 16.07.2023г. СМР ще се извършват в следните участъци:

 1. По ул.“Александър Стамболийски“
 • Възстановяване на настилките по улицата. Възстановяват се тротоари и бордюри по цялата улица, като едновременно  се  асфалтира траншеята. В зависимост от атмосферните условия очакваното приключване на тези мероприятия е около  11.07.2023г. За целта  поетапно се въвежда ВОБД в работните участъци.
 • Маршрута на линия №42 ще се променя поетапно в зависимост от приложената ВОБД.
 1. По ул.”Сливница” – между ул.”Цар Симеон” и ул.”Средна гора”. Въведена е ВОБД като улицата е затворена за движение на МПС, включително кръстовището с ул. „Иван Вазов”. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.

Работи се по канализационен профил 179 нов.

 1. По ул.”Слънчев бряг” от ул.”Патриот”(Гурмазовски път) до ул.”Летоструй”  Улицата е  затворена за движение на МПС, като  са осигурени обходни маршрути. В участъка се изграждат канализационни профили 156-б и 156-д.
 2. По ул.”Копривщица” от ул.”Приморско” до ул.”Мальовица”. В участъка ще се изгражда канализационен клон 103(Г) ), СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен клон 103(Г).  Участъкът  е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.
 3. По ул. „Райко Даскалов”, ул.”Бреза” и ул.”Малина” – в участъка  се подменят съпътстващи водопроводи. Въведена  е ВОБД, като улицата е частично затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.
 4. По ул.”Иванянско шосе” от ул.”София” до ул.”Стефан Стамболов”. В участъка започва възстановяване на настилките по улицата. Мероприятието ще започне с възстановяване на тротоари и бордюри по цялата улица, като едновременно  ще се пристъпи към асфалтиране на траншеята. В зависимост от атмосферните условия очакваното начало на тези мероприятия е около  03.07.2023г. За целта ще се въведе поетапно ВОБД в работните участъци, като при необходимост движението ще се регулира със светофарна уредба.
 5. По ул.”Райко Даскалов” – ще се изгражда канализационен клон 27(В), СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационния клон.  Участъка  ще е затворен за движение на МПС, като ше са осигурени обходни маршрути. – очаквано начало – 03.07.2023г.
 6. Във връзка със възстановяването на автобусна линия №42 са възможни и СМР в следните участъци:
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Христо Смирненски”
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Георги Бенковски”
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Слънчева скала”
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Христо Ясенов”
 • Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.“7“

В посочените участъци ще бъде въведена ВОБД без затваряне за движение на МПС(със стеснения), като при необходимост движението ще се регулира със светофарна уредба.

 1. По ул.”Царибродска” от ул.”Александър Стамболийски до ул.Витоша. В участъка се изгражда канализационен профил 66, СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 66.  Участъка  е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.
 2. По ул.Родина от ул.Александър Стамболийски до ул.Клокотница. Ще бъде въведена  ВОБД, като улуцата е затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка. В участъка се изграждат канализационни профили 2-б и 2-д, както и СКО и УО в рамките на канализационния профил.
 3. По ул.”Никола Вапцаров” в участъка от ул.”Гоце Делчев” до ул. „Алеко Константинов”  – участъкът ще е затворен за движение на МПС. Ще се възстановяват настилките в в трасето на канализационен профил 25(М).

Променя се маршрута на линия №42. Заместващите микробуси ще се движат по ул.”Никола Вапцаров”, ул.”Гоце Делчев”, ул.”Алеко Константинов” и отново по ул. „Никола Вапцаров” по установения маршрут. Ще се обособят временни спирки за целта.  В зависимост от атмосферните условия очакваното начало на тези мероприятия е около  10.07.2023г.

Моля, имайте предвид, че посочените дати са индикативни и са възможни промени в зависимост от напредъка на СМР и технологичната възможност, за които ще бъдете своевременно уведомени.

Ще положим необходимите усилия, за да ограничим до минимум неудобствата за гражданите и гостите на град Банкя.”

 

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.