Банкя създава свои собствени кадри в балнеолечението

 

Учениците от паралелката със специалност „Изпълнител на термални процедури” при 78. СУ „Христо Смирненски” вече са на своята първа практика в лечебните заведения в Банкя. Вълнението им е голямо, но не само тяхното, а и на директора г-жа Герасимова и на кмета на Банкя, който вече вижда плодовете на своята идея да се открие подобна паралелка в учебното заведения, която да дава работа на младите хора от града в сферата на балнеологията, какъвто е профилът на курорта ни.

Рангел Марков и г-жа Герасимова посетиха на място практикантите в БПЛР към ВМА, известен още като Военния санаториум, и се срещнаха с ръководството на болницата, където четири девойки правят първите си стъпки в професията.

На срещата с главния лекар д-р Давидов и неговия ръководен екип Рангел Марков сподели радостта си от факта, че една полезна за Банкя идея се реализира и посъветва момичетата, да бъдат изключително спокойни, защото са в ръцете на изключителни хора.

С голямо вълнение директорът на 78. СУ разказа как старателно ученичките са се подготвили за своята практика, избрали са си подходящи облекла и всичко необходимо, за да се впишат в средата на лечебното заведение, където те се учат не само на професионални умения, но и на отношения с хората – по думите на д-р Давидов. Той с бащинско чувство сподели радостта на персонала от присъствието на тези млади хора, които са внесли млад дух в работната им среда.

Практиката на учениците, може да отвори нови хоризонти за професионално им развитие и към други сродни професии, от които нашето общество изпитва голяма нужда.

Преподавателят Иван Петков и главната сестра Шомева, която нарече момичетата „цветята” на лечебното заведение, също мотивираха практикантките да продължат по избрания път.

Д-р Давидов заключи, че вероятно тяхното присъствие там ще се впише в 110 годишната история на най-стария военен санаториум в България.

Кметът Рангел Маркови и г-жа Герасимова ще посетят и други лечебни заведения в Банкя, в които протича практиката на първия випуск по балнеология в курорта ни, която също се извършва на високо професионално ниво.

Другите новини…

Честит празник, Градоман!

Честит празник, Градоман!

На празника Петдесетница от незапомнени времена е бил съборът на Градоман, квартал на Банкя. След години прекъсване...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.