Мандолинен квинтет “Сезони” даде начало на празниците Горешляци в Банкя

На 11 юли ценителите на музиката от Банкя и гостите на курорта се потопиха в атмосферата на композициите на Росен Балкански – превел на езика на музиката цялото очарование на картините на Владимир Димитров – Майстора.  Идеята за написването на музиката към картините  на майстора е на редактора на „Арт Панорама” Николай Миразчийски.

Пламен Маслев             мандолина
Евдокия Бобоцова         мандолина
Милен Джуров              китара
Росен Балкански           китара
Маргарита Калчева      контрабас

Това е съставът на „Сезони”,  който впечатли присъстващите с изпълненията си на български съвременен композитор, а той сподели с гостите на събитието мотивът  си за написването на музиката към всяка една от картините на Майстора.

Заместник-кметът д-р Александра Александрова и водещата Димитрина Василева откриха празниците Горешляци в Банкя и връчиха поздравителен адрес на Росен Балкански от кмета на Банкя, в който се казва:

„…Изкуство на мандолинен квинтет „СЕЗОНИ” ни завладя и очарова, още повече, че то се преплита с приказно вълнуващите творби на Владимир Димитров Майстора. А когато две изкуства си подадат ръка, се получава още по-вълнуваща картина, богата на нюанси и асоциации, които обогатяват вътрешния свят на всяка чувствителна душа.

Вашата слава дойде в Банкя преди вас, но сега славата на факта,че сте свирили в Банкя, ще ви последва и ще ви служи за още по-голямо вдъхновение за творчество и изява.

Парк „Ротонда” и ние ще пазим прекрасен спомен от вашето музициране, а вие пазете в сърцата си топлината на нашата благодарност, изразена в аплодисменти.”

 

 

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.