Практикантите се справят успешно в лечебните бази на Банкя

От фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков:

„Учениците, практиканти по специалността „Изпълнител на термални процедури”, разпределени в четири лечебни бази на Банкя, се справят  с успех. Навсякъде те са приети радушно и обучавани по всички правила на балнеологията. В това се убедихме, след като с директора на 78. СУ „Христо Смирненски” г-жа Герасимова и с преподавателя Иван Петков посетихме след Военния санаториум СБР „Здраве”, СБР „Ясен” и СБР „Национален комплекс” ЕАД.

Д-р Костадинова – главен лекар на СБР „Здраве”, д-р Пелтешки от СБР„Национален комплекс”  ЕАД и д-р Кръстев от СБР „Ясен” споделиха задоволството си, че в базите им работят добре такива млади хора. Навсякъде, където минахме чухме ласкави отзиви за работата на практикантите и радостното е, че някои от тях изявяват желание за работа и през лятото.

Споделих с г-жа Герасимова и г-н Петков, че е добре учениците да се обучават на ротационен принцип, като последователно преминават през всички лечебни заведения за определен период от време. Така те ще имат по-пълна картина за възможностите, които предлагат отделните бази, както  и за микроклимата във всяка една от тях.

Винаги началото е трудно,  но съм щастлив, че визионерският ни поглед преди години вече дава първите си плодове. Много е обнадеждаващо Банкя сама да стане ковачница на своите кадри в балнеологията и тук да се случва самовъзпроизводството им.”

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.