Вечерта на фолклора в празнична Банкя

От фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков:

„Винаги съм щастлив, когато хората в Банкя се веселят от сърце в парк „Ротонда”, чийто амфитеатър изградихме именно затова. Жителите и гостите на града на чист въздух се наслаждават на културните изяви, които организираме, за да е по-пъстро и цветно ежедневието им.

Така бе и снощи, на фолклорната вечер от Празниците на минералната вода, здравето и дълголетието – Горешляци 2023. Вчера за сетен път се убедих колко сме богати на талантливи и сърцати хора. Като се започне от водещата Диди Василева, през ФА „Банкя” към читалището с хореограф младият Виктор Николов, диригент на хора слънчевата Йорданка Гиздова, танцьорите на двата ни прекрасни клуба „Пендари” и „Пъстра китка”. И се стигне до голямата ни певица Поли Паскова, която отново ме впечатли с любовта си към Банкя и България.

Това остава в културната история на града, а тя се хроникира и от местния ни вестник „Банкя” – един от най-старите в България, чиято 95-та годишнина отбелязахме снощи, като в началото връчих поздравителен адрес на издателите на вестник „Банкя днес” – Елеонора и Станислав Милеви и освен мен ги поздрави и общинският съветник Анна Стойкова.”

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.