Вечерта на братя Аргирови и Тони Димитрова и денят на художниците в Банкя

От фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков:

„ На тези Горешляци 2023 посрещнахме морето в Банкя. За празниците на града ни тази година поканихме лицето и гласът на морето – Тони Димитрова, която заедно с обичаните наши съграждани братя Аргирови, се превърна в предизвикателство за капацитета на парк „Ротонда”, изпълниен до краен предел с публика.

 

 

 

Нещо много внушително почувствах и на ХІV-ия авторетро парад в парк „Кестените”, където бяха паркирани изключителни и добре поддържани автомобили. Моето сърце и купата ми спечели автомобилът на Христофор Найденов. Всички тези автомобили, вероятно малко по-млади от самата Балнеолечебница, носеха духа на едно време, което особено импонира на тази сграда – емблема на Банкя.

Днес имах удоволствието и честта да бъда с художниците от Банкя и приятелите на Банкя на пленера им, организиран от галерия „Тандра” и подкрепен от нас. Картините им, разположени на централната алея на парка, спираха разхождащите се хора, които получаваха възможност да се докосват до изкуство в тази своеобразна галерия на открито.

Щастлив съм, когато в Банкя на такива събития виждам усмихващи се хора от цяла България. Радвам се, че можем да им подарим малко курортен дух и настроение, за да бъдат по-заредени и вдъхновени и те. И там, където отиват, да носят частица от Банкя.”

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.