Банкя потъна в атмосферата на Чудомировите герои

Иванка Шекерова – актрисата, сбъднала своята детска мечта да играе моноспектакъл по текстове на Чудомир, вдигна на крака публиката в парк „Ротонда” на 16 юли. Спектакълът „Провнициални истории” бе заключителния акорд в празничната програма на Банкя за Горешляци 2023.

Актрисата, след многобройните си превъплъщения, които караха публиката на моменти да избухва във френетичен смях, си заслужи бурните нестихващи аплодисменти.

Тя бе представена на сцената от заместник-кмета по културата д-р Александра Александрова, „асистирана” от четиримесечната ѝ дъщеричка Косара.

Д-р Александрова сърдечно благодари на талантливата ни гостенка и ѝ връчи поздравителен адрес от името на кмета, в който се казва:

„За мен е чест и удоволствие да Ви поднеса своите почитания по повод блестящото ви представяне в рамките на Празниците на минералната вода, здравето и дълголетието – Горешляци 2023.

С Вашия спектакъл Вие приближавате театралното изкуство до неговата публика и издигате естетическите ѝ критерии, с навлизането ѝ в света на Чудомир.

А всеки, който потъне в неговия свят, се докосва до мъдростта и атмосферата на едно друго време, по което понякога изпитваме оправдана носталгия, но и от което трябва да се учим и взимаме поуките му.

Бъдете здрава, щастлива, вдъхновена и благословена, като всичко с което се захванете в живота и изкуството. И нека то прави хората по-добри, разбиращи и духовно извисени.”

 

 

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.