Военният санаториум  в Банкя  вече е на 110 години

 

БПЛР – БАНКЯ към ВМА, който живее в съзнанието на повечето хора като Военния санаториум,  стана на почтените 110 години. На тържественото отбелязване на това значимо за Банкя и за системата на здравеопазването ни събитие, присъстваха Началникът на ВМА генерал Венцислав Мутафчийски, Генералният  директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов. Главният архитект на Банкя арх. Милена Будинова бе представител на районната администрация.

Д-р Давидов – главният лекар на Болницата, поздрави гостите на тържеството, като направи кратък обзор на миналото на лечебното заведение и подчерта настоящите му достойнства и тези на колектива на болницата.

А че там работят сърцати специалисти, не остана съмнение при броя на връчените награди за добра работа. Грамоти от името на министъра на отбраната връчи генерал Мутафчийски. В своето изказване той не скри удовлетворението си от факта, че здравното заведение вече разполага и с външен басейн, построяването на който бе с дадената дума от него на 105-тата годишнина на Болницата пред многото гости в това число и кмета на град Банкя.

От своя страна Рангел Марков изпрати поздравителен адрес до д-р Давидов, в който се казва:

„За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя, както Вас, така и целия Ви екип, по повод 110 години от основаването на лечебното заведение, правоприемник и продължител на първия Военен санаториум в България.

…Стените на Военния санаториум пазят духа на едни други времена. В тях е вградена много история. В това се крие особено очарование и известен аристократизъм, който вероятно и Вие самия долавяте и втъкавате в своето отношение към работата и към хората, с които общувате.

За мен е изключителна чест, че район „Банкя” може да си партнира с Вас и Вашите колеги, които така отговорно обучават учениците от общинското 78. СУ „Христо Смирненски”, започнали практиката си  по специалността в лечебното заведение, чиято 110-та годишнина честваме.

Спокоен съм, че младостта на Банкя е в ръцете на добри професионалисти, които ще дадат самочувствие на младите хора, че могат да бъдат част от една професионална общност, на която се крепи славата на Банкя като национален и международен курорт.

Бъдете здрави, за да дарявате здраве, бъдете щастливи, за да прелива то и във вашите пациенти, бъдете възнаградени за труда си с любовта им, която да ви радва и вдъхновява.”

 

 

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.