Фестивал по повод Международния ден на младите хора – 12 август

За втора поредна година Столична община организира младежкия фестивал „My Sofia. Youth with causes”/ “Моята София. Младите с каузи, по повод 12 август – Международен ден на младите хора.

Второто издание ще се проведе в Кино Кабана на 11 до 12 август, от 17:00 до 22:00 ч., при вход свободен за жителите и гостите на столицата.

Програмата, насочена към младите хора на София, техните приятели и семейства, предвижда музика на живо, кино под открито небе, уроци по суинг, арт работилници, ателиета и др.

Фестивалът на модерния млад градски човек поставя под светлините на прожекторите и  кампании с кауза, като инициативата за осиновяване на животни „БезДОМен или ДОМашен? Ключът е в теб!“,  атрактивни симулации за превенция употребата на алкохол и наркотични вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община. През 2023 г. в програмата на фестивала водещо място заема превенцията и ранно диагностициране на рака на кожата, ХИВ и СПИН, както и подкрепа на хора с интелектуални затруднения.

Щандове с книги, произведения на млади артисти, уъркшопи, консултации за здравословен начин на живот ще радват посетителите на инициативата.

 Събитието се организира от Столична община, в партньорство с Инфонет медия, Международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ, Animal Rescue Sofia, ОП Екоравновесие, ПИЦ – София, фондация „Светът на Мария“, Столична библиотека, Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве.

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.