Съобщение от строителя на водния цикъл на Банкя

„Подробно описание на предстоящите СМР по проект:„Инженеринг – проектиране и строителство на обект: Доизграждане и реконструкция на канализационна мрежа на гр. Банкя, кварталите „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне, р-н „Банкя“

В периода 07.08.2023 – 20.08.2023г. СМР ще се извършват в следните участъци:

 1. По ул.“Средна гора“ от ул.“Сливница до ул.“Рила“ – Въведена е ВОБД, като улицата ще е затворена за движение на МПС. Ще се работи се по канализационен профил 186-б и 186-д. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.
 2. По ул.“Мальовица“. В участъка  се изгражда канализационен клон 103(Г) ), СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен клон 103(Г).  Участъкът  е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.
 3. По ул. „Райко Даскалов“, ул.“Бреза“ и ул.“Малина“ – в участъка  се подменят съпътстващи водопроводи. Въведена  е ВОБД, като улицата е частично затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.
 4. По ул.“Бреза“ – изгражда се канализационен клон 15(В)-б и 15(В)-д, СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационния клон.  Участъкът  е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.
 5. Във връзка със възстановяването на автобусна линия №42 са възможни и СМР в следните участъци:
 • Кръстовището на ул.“Ал.Стамболийски“ и ул.“Христо Смирненски“
 • Кръстовището на ул.“Ал.Стамболийски „и  ул“.Георги Бенковски“
 • Кръстовището на ул.“Ал.Стамболийски“ и ул.“Слънчева скала“
 • Кръстовището на ул.“Ал.Стамболийски“ и ул.“Христо Ясенов“
 • Кръстовището на ул.“Ал.Стамболийски“ и ул.“7“

В посочените участъци ще бъде въведена ВОБД без затваряне за движение на МПС(със стеснения), като при необходимост движението ще се регулира със светофарна уредба.

 1. По ул.“Царибродска“ от ул.“Александър Стамболийски“ до ул.“Юрий Гагарин“. В участъка се изгражда канализационен профил 66, СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 66.  Участъкът е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.
 2. По ул.“Родина“ от ул.“Александър Стамболийски“ до ул.“Клокотница“. Въведена е ВОБД, като улицата е затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка. В участъка се изграждат канализационни профили 2-б и 2-д, както и СКО и УО в рамките на канализационния профил.
 3. По ул.“Васил Петлешков“ в участъка от ул.“Ангел Кънчев“ до ул.“София“. Работи се по канализационен профил 307-б и 307-д. Участъкът  е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.
 4. По ул.“Иванянско шосе“ в участъка от ул.“Мадарски конник“ до ул.“София“.  Ще се работи по канализационен профил 272-д. За целта  поетапно се въвежда ВОБД в работните участъци.
 5. По ул.“Стефан Стамболов“ в участъка от ул.“Иванянско шосе“ до преди Големия прелез. В участъка ще се подменя водопровод, като ще бъде въведена ВОБД без затваряне за движение на МПС(със стеснения), като при необходимост движението ще се регулира със светофарна уредба.
 6. По ул.“Ангел Каралийчев“ от ул.“София“ до ул.“Николай Некрасов“. В участъка се изгражда канализационен профил 262, СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 262.  Участъкът  е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.
 7. По ул.“Летоструй“. Ще бъде въведена е ВОБД, като улицата ще е затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.
 8. По ул.“Димчо Дебелянов“. В участъка се изгражда канализационен профил 17(М), СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 17(М).  Участъкът  е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.

Моля имайте предвид, че посочените дати са индикативни и са възможни промени в зависимост от напредъка на СМР и технологичната възможност, за които ще бъдете своевременно уведомени.

Ще положим необходимите усилия, за да ограничим до минимум неудобствата за гражданите и гостите на град Банкя.”

 

 

Другите новини…

Честит празник, Градоман!

Честит празник, Градоман!

На празника Петдесетница от незапомнени времена е бил съборът на Градоман, квартал на Банкя. След години прекъсване...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.