Денят на Съединението в Банкя и в село Клисура

Кметът Рангел Марков с част от екипа си и с граждани поднесе цветя на паметниците в Банкя, кварталите и село Клисура по повод 138 години от обявяването на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Най-многолюдно бе край паметника на загиналите за свободата на България в село Клисура, което днес отбеляза своя празник.

По традиция на него първо бе отслужена панахида в памет на загиналите войни от отец Петър Василев, след което в центъра на селото бе извършен водосвет и раздаден осветен курбан за здраве, приготвен от ресторант „Брезите”.

Певиците от Ансамбъла при НЧ „Отец Паисий” с диригент Йорданка Гиздова, малките и големите цветя от ТК „Пъстра китка” с ръководител Цветелина Маркова, народната певица Таня Скечелиева и, разбира се, атрактивната водеща Димитрина Василева допринесоха да се поотпуснат сърцата на хората, защото празникът е да ни даде  малко радост и сили за делниците, които ни очакват.

Атракции имаше и в двора на кметството, където бе разположена катерачна стена, люлка и други съоръжения.

Кметът на Банкя се възползва от възможността в неформална обстановка да си поговори с хората от селото за техните радости и проблеми, а посланието, което той отправя за празника към жителите и гостите на Банкя е:

„Съединението прави силата.” Нека това не са просто думи, а ги изпълним със съдържание и се превърнат в осъзнат начин на живот.”

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.