Събота е – Банкя пазарува, но и спортува

 

Днес пространството в парк „Ротонда” се превърна в спортна и танцова площадка.  Под мотото „Банкя спортува”, с подкрепата на ръководството на 78. СУ „Христо Смирненски”, с атрактивното присъствие на водещата Димитрина Василева, там се изявиха прекрасните възпитаници на Мариета Попадийна от Денс формация „Олимпея”, изгряха „Звездите на Банкя” от спортен клуб „Чирлидинг” с ръководител Юлия Мумджиева.

Присъстващите с интерес наблюдаваха, а някои и се включиха в тренировката по „Да Дао”  – древно български бойно изкуство, под ръководството на старши инструктор Марио Тодоров. Оправдан интерес предизвикаха и HIIT тренировките на Натали Николова. А зумбата с Мария възпламени желанието за танци у мнозина и те си доставиха незаменимото удоволствие да се поразкършат, вдишвайки упоителния въздух на Банкя.

Всичко това, което днес нарекохме „Банкя спортува”, е в изпълнение на проект от една по-мащабна програма – „София спортува”. Това е Стратегия за развитие на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност на Столична община (2022-2030 г.).

По този повод участниците в днешното събитие и гостите бяха поздравени от общинския съветник и член на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта към СОС Анна Стойкова.

До атмосферата на празника се докоснаха и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и много кметове на софийски райони, които днес гостуваха в Банкя. Те, заедно с кмета на Банкя Рангел Марков, посетиха и Пазара на производителя, който всяка събота се радва на голям интерес от страна на жителите и гостите на града ни.

 

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.