Представиха проекта за облагородяване на парк „Кестените“

Състоя се обществено представяне на проект, свързан с облагородяване на парк „Кестените“.

На срещата кметът Рангел Марков заедно с арх. Ивайло Владимиров представиха планираните дейности. Ето какво написа кметът в своята страница в социалната мрежа Фейсбук:

„След Пешеходната зона и Часовниковата кула, това е поредният проект на арх. Ивайло Владимиров за града, в който живеем. Когато говoрим за символи и идентичност, трябва да създаваме неща, които да показват, че Банкя е едно различно място със собствен облик.

Когато се роди идеята за проекта, най-лесно и по-евтино щеше да бъде да направим надписа с цветни букви, както е в повечето градове на България, но това по никакъв начин нямаше да подчертае нашата уникалност.

Затова, заедно с арх. Владимиров, решихме да създадем нещо, което ще го има само и единствено в нашия град.
Надяваме се този проект съвсем скоро да се реализира и това да стане любимото място на банчани и нашите гости за снимки и спомени.

Част от проекта предвижда лятна сцена на открито, тъй като събитията, които организирахме на това място през последните години, показаха, че то е изключително подходящо, особено през летните месеци, заради естествената прохлада, която придава парк „Кестените”. Сцената ще бъде част от парковото оборудване без да засяга природната среда. Така ще имаме още едно прекрасно място за изява на нашите малки и големи таланти.“

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.