ОТКРИВА СЕ ИЗЛОЖБА НА ПЛАКАТИ „БАНКЯ: ИЗТЪКАНА ОТ ВЪЗДУХ, ВОДА И ДУША“

На 27 септември, сряда, от 17:00 ч. в парк „Кестените“ ще бъде открита изложба на студенти от Катедра „Плакат и визуална комуникация“ към Факултета по изящни изкуства в Национална художествена академия. Събитието се организира от Столична община – район „Банкя“ и НХА.

Темата „Банкя: изтъкана от въздух, вода и душа“ е вдъхновена от самата същност на курортния град, а именно от неговия специфичен климат, свързан с уникалните качества на въздуха и на минералната вода, с която е популярен.

А защо и душа? Защото Банкя носи своя автентична аристократична атмосфера.

Защото тук са се вдъхновявали и творили в различни жанрове на изкуството творци от различни епохи от ранга на Иван Вазов, Дора Габе, Георги Калоянчев, Станислав Стратиев, Ангел Тилов.

Защото Банкя е еманация на женствеността – топла, уютна, приемаща, вярваща. Защото около Банкя в полите на Люлин планина са „кацнали“ два от най-красивите манастири в Западна България – Клисурски „Света Петка” и Дивотински „Света Троица“.

Защото в самото сърце на Банкя грее вече възстановената и отново функционираща „Царска баня“ – Централната минерална баня, носеща духа на Царска България и на западната култура.

В изложбата ще бъдат експонирани плакати на студентите Аделина Златарева, Анна Иванова, Ашкън Седат, Биляна Дешева, Десислава Фучеджиева, Гергана Янкова, Илиана Илчева, Ивет Петрова, Пролет Борисова, Ралица Вълева, Стефани Атанасова, Венцислав Нанов, Виктория Илиева и Йоан Йотов.

Район „Банкя“ благодари на ректора на НХА проф. Георги Янков за идеята и реализацията на проекта.

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.