Видинската Симфониета гостува в Банкя

Вчера, 26 септември, ценители на класическата музика се насладиха на изпълнения на Симфониета-Видин под диригентството на маестро Петър Димитров. В Зимната градина на СБР „Здраве” прозвучаха  произведения на Пърсел, Моцарт, Пучини, Щраус и други известни композитори.

Певицата Русана Христова като гост-изпълнител, предизвика възхищението на публиката. Организатор и водещ на концерта бе Елисавета Попова – цигулар, виолист и музикален педагог. Тя изпълни на своята виола – произведенията Nessun Dorma и Севдана.

Родена в Бургас и избрала да живее в нашия град, Елисавета сподели с  гостите си своето усещане за Банкя и любовта, която тя пробужда в душата ѝ. Посвети ѝ стихове и думи, които отекнаха в душите на присъстващите представители на светската и духовната власт в града, общественици, приятели и роднини.

В края на вечерта цветя и поздравителни адреси от кмета на Банкя получиха Елисавета Попова и нейната талантлива дъщеря – Русана Христова. Петър Димитров също си тръгна дълго аплодиран и с поздравителен адрес от Рангел Марков, в който се казва:

„За мен е чест и удоволствие  да приветствам Вас и Вашите симфоници на територията на град Банкя. И никак не е случайно, че ни гостувате чак от красивия град на Баба Вида – град с корени и бъдеще.

…………

Класическата музика, която е Вашата и на колегите Ви стихия, възпитава, извисява, доставя естетическа наслада. А в Банкя всичко е сътворено за наслада – с въздуха, водата и природата си. Като добавим и одухотворяването им чрез Вашата музика, се получава живителната амалгама от Извисен Дух и Красива Материя – в основата на Прекрасното.

НА ДОБЪР ЧАС!”

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.