„ГОЛДЕН ФЕМИ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ“ САДИ „ГОРА НА СЛАВАТА“ В БАНКЯ

  • Кога: 30 септември 2023 г. (събота), 11:00 ч.
  • Къде: гр. Банкя, ул. „Ангел Кънчев“ <https://maps.app.goo.gl/yG7egStMPS5NY59j8>
  • Как да стигна: с автомобил, с автобус № 42 от МС „Люлин“ до спирка „Кенди ООД“

На 30 септември от 11:00 ч. на общински терен на ул. „Ангел Кънчев“ в Банкя ще бъдат посадени над петдесет фиданки черен бор и други дръвчета. Инициативата е на „Голден ФЕМИ Филм Фестивал“, с логистичната подкрепа на СО – район „Банкя“, на Изпълнителната агенция по горите и „Южноцентрално държавно предприятие“ гр. Смолян към Министерство на земеделието и храните.

Социалната кауза, зад която застават район „Банкя“ и „Голден ФЕМИ Филм Фестивал“, е в търсене на решения за опазване на околната среда. Чрез съвместната ни дейност по засаждане на „Гората на  славата“ ще бъде популяризиран град Банкя като част от Столицата, като туристическа дестинация, но и като генератор в създаването на  решения в сферата на екологияте през погледа на младежите и юношите. Ето защо в инициативата активно участие ще вземат семействата, живеещи в близост до бъдещата „Гора на славата“.  Освен че ще се включат в самото засаждане, ще имат пряк ангажимент за последващата грижа.

В инициативата каним да се включат всички жители и гости на Банкя. Заповядайте с усмивка и добро настроение!

***

„Голден ФЕМИ Филм Фестивал“ в лицето на госпожа Ефемия Фард и екипа ѝ, съвместно с район „Банкя“, създадоха успешно партньорство чрез второто издание на фестивала. Излъчването на селектирани европейски филми в рамките на „Лятно кино в Банкя 2023 г.“ доведе до развиване на по-широка аудитория (включително и детска), както и привлече социално изключени групи. Фестивалът се провежда в гр. София от 2022 г. и представя селекция от високохудожествени филми, обединени от актуалните теми за домашното насилие, екологията и мястото на жените не само в киното, но и в обществото.

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.