Банкя вече има своя „Гора на славата”

„Гора на славата” за ден изникна в Банкя до ул. „Ангел Кънчев”. Тя бе инициирана от „Голден ФЕМИ Филм Фестивал“ в лицето на госпожа Ефемия Фард и екипа ѝ, подкрепени от район „Банкя”.
В начинанието взе много активно участие и Н. Пр. посланикът на Кралство Мароко у нас г-жа Закия Ел Мидауи. Вярваме, че в нейно лице Банкя вече има нов приятел, спечелил ни с ангажираността си към зелената кауза.
А г-жа Ефемия Фард, която се включва в много социални каузи – като борбата с домашното насилие, екологията и мястото на жените не само в киното, но и в обществото, желае „Голден ФЕМИ Филм Фестивал“ да не се свързва единствено с червени килими на славата, а с гори на славата, благодарение на които светът да диша по-добре.
Вярна на мисията си, г-жа Ефемия Фард осигури филми за „Лятното кино в Банкя 2023” , които се радваха на интереса на публиката в парк „Ротонда”, сред които и граждани в неравностойно положение.
Независимо, че гората е нещо по-далечно от съвременните технологии, приятелят на Фестивала, младият ІТ специалист Стефан Шахънов демонстрира изключителната си разработка – софтуер за дисплей, без световен аналог, който позволява разделяне на много прозорци. Те излъчват многоканално, независимо съдържание в реално време. Така дърветата, които ще пускат корени в Банкя, влизат в историята на научно-техническата революция. А тя се писа днес и в нашия град.
Жители на квартала, които ще поливат гората, гости на Банкя и служители от районната администрация със семействата си с желание се включиха в инициативата. Тя ще бъде напълно успешна, ако се прихванат поне 80% от засадените дървета, черен бор. Това разказа Димитър Баталов – главен секретар на Изпълнителната агенция по горите.
Теренът бе труден за копаене, сякаш да напомни, че славата е нещо, което се достига с много работа и усилия.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.