Кучето Ведър от Монтана е с наградата на район „Банкя”

На 1 октомври, неделя, най-расовите екземпляри от породата Българско овчарско куче дефилираха в парк „Ротонда” за радост на гостите и жителите на Банкя, които бяха дошли специално за киноложката изложба, или по това време имаха шанс да се намират там.

Тази изложба е традиционна за Банкя и бе атрактивна изява, с която гостите и жителите на курортния град се  потопиха в една по-различна атмосфера, доминирана от присъствието на най-добрите приятели на човека – кучетата.

В изложбата се състезаваха овчарски кучета от клубовете във Вършец, Пловдив, Видин, Ботевград, Берковица, Монтана и Банкя. Наградата на район „Банкя” отиде за Монтана с прекрасния Ведър. Негова подгласничка бе Юма от Видин.

Овчарските кучета от местния клуб „Банкя” също бяха оценени по достойнство: второ място за развъдник, първо и второ – за подрастващи женски, първо и трето – за мъжки ветерани и второ място за ветерани – женски.

Състоя се и паралелна изложба за всички породи кучета.

Аврам Петков – председател на БРКС и БКК и Пламен Петков – председател на местния киноложки клуб „Банкя” получиха от район „Банкя” поздравителни адреси, в които бе изразено следното пожелание към тях:

„Бъдете Вие и екипът Ви здрави, жизнени и не преставайте да работите за утвърждаването на породата Българско овчарско куче, една порода, съпровождала живота на народа ни през вековете.”

Изложбата бе организирана от Световния Киноложко-спортен Алианс, Българския Републикански Киноложки Съюз, Българския Киноложки Клуб за Българско овчарско куче и  Местния Клуб за Българско овчарско куче „Банкя” с подкрепата на район „Банкя”.

Другите новини…

Заповед

Заповед

ЗАПОВЕД - 24 МАЙ_ с.ИВАНЯНЕ

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.