Ние вярвахме, че той ще успее

 

Един петнадесетгодишен юноша вече настоятелно привлича погледите на спортната общественост. Валентино Ковачев от Банкя е изгряваща баскетболна звезда.

Започнал от баскетболния клуб към 78. СУ „Христо Смирненски” под ръководството на треньорите Милена и Ангел Кошеджийски, той вече жъне сериозни успехи в столичния баскетболен клуб с двадесетгодишна история – “Буба баскетбол”. Картотекиран е и играе в отбора и на по-голямата възрастова група U17.

В последния турнир от Европейската младежка баскетболна лига за сезон 2023/2024, провел се в град Сибиу, Румъния, от 20 до 22 октомври българският тим на „Буба баскетбол” се изправи срещу отбори от Хърватска, Унгария, Румъния и Швейцария. В тях момчето от Банкя блесна с лидерските си качества.

Той направи невероятна игра в последния кръг за „Буба баскетбол” и получи Наградата за играч на седмицата на Hoops Agents за кръг 7.

Валентино Ковачев има още две награди от турнири  на миналогодишния сезон на Европейската младежка лига, провели се в Тиват, Черна гора, и Дебрецен, Унгария , като там бе отличен с плакети и купа All Star и влиза в топ 5 на най-добрите играчи за неговата възраст в Европа за сезона.

Радваме се с неговите успехи, които бяха и очаквани, след като през 2017 година той бе отличен с приза “Банкя-силата на младостта”.

 

Снимки: EYBL

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.