„Пътека на Знанието“ стартира от Банкя в цялата страна

Днес, 14 ноември 2023 г. Асоциацията за инсулт и афазия стартира  от 78. СУ „Христо Смирненски“ инициативата си „Пътека на Знанието“ .

Доброволци на Български червен кръст символично преведоха по Пътеката ученици от горния курс на училището, с цел подобряване разпознаването на симптомите на инсулта. Всяка „Пътека на Знанието“ е с дължина 8 метра и по интерактивен начин запознава със симптомите на заболяването и необходимите действия, които трябва да се предприемат, ако бъдат забелязани.

Инициативата стартира от Банкя и ще обхване цялата страна. Подобни интерактивни пътеки са предвидени за всички областни градове, откъдето те ще бъдат представени и в по-малките населени места.

Кметът Рангел Марков, Анна Стойкова – общинският съветник и Дорина Добрева – председател на Асоциацията за инсулт и афазия дадоха старт на новата кампания на пациентската организация.

Учениците от 11 клас, които се подготвят за изпълнители на термални процедури, проявиха специален интерес към „Пътеката на Знанието“, защото те са младите хора, които със специалността, която са си избрали,  ще поддържат славата на Банкя като здравницата на България.

 

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.