Деца от Банкя почетоха бележита  годишнина, свързана с делото на светите братя Кирил и Методий

Два поредни дни, 24 и 25 ноември, децата, изучаващи Религия в 78. СУ „Христо Смирненски“, представиха вълнуващ спектакъл пред различни публики, посветен на 1160 от Великоморавската мисия на светите братя Кирил и Методий и по повод празника на свети Климент Охридски.

Сценката на децата, свързана с мисията на свети Константин Кирил Философ при сарацините, рецитации на учениците се редуваха с изключително въздействащите песнопения на Детския православен хор „Свети Серафим Софийски“.

На 24 ноември тържеството се състоя в училището, като празникът бе уважен и от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп. “Бог да ви благослови и да ви наспори в дните, всяко познание, всяка мъдрост, та да бъдете достойни последователи на светите братя Кирил и Методий!“ – обърна се накрая към участниците в концерта епископът.

На следващия ден, 25 ноември, удоволствието да съпреживеят програмата на децата имаха техните родители и близки в местния храм „Свети Кирик и Юлита“.

В заключение отец Василий Топузлиев поздрави преподавателките по Религия – Милена Йоцова, Пенка Петева и Мария Калугерова, с чиито усилия се реализира тази инициатива, довела в храма на Банкя деца и възрастни, някои от които за първи път в живота им.

 

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.