Кметът на Банкя почете Никулден и направи инспекция в града

От фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков:

„Честит Никулден! Честито на всички именици, моряци, банкери, на всички, които празнуват. Днес почетох празника и свети Никола, като запалих свещичка и се помолих в местния храм „Свети Кирик и Юлита“. Там споделих радостта на отец Василий от облагородяването на околното на храма пространство с  красив зелен камък и с изграден улей за отводняване.

Днес е хубав празник, но най-хубаво се празнува след добре свършена работа. Моята днес бе свързана и с проверка на състоянието на десетина улици, обхванати от водния цикъл, откъдето имаме най-много сигнали: „Иван Вазов“, „Средна  гора“, „Слънчев бряг“, „Бели брег“, „Баба Тонка“, „Никола Обретенов“, „Летоструй“, „Окол“.

На ул. „Иван Вазов“ се полага първият слой асфалт. Там възнамерявам да разкрием още паркоместа, като доизградим зоната за паркиране и тя да стигне линията на наскоро ремонтираното игрище в парка.

По-голямата част от посетените от мен улици са в добро проходимо състояние под условие, че са били обект на строителни работи по водния цикъл. Естествено ще бъдат в най-добро състояние, когато се асфалтират.  И това ще се случи.

Препоръчах на инж. Евтим Евтимов – ръководител на Проекта за Банкя да насипе и валира още по-добре ул. „Слънчев бряг“, тъй като тя е най-комуникативната улица и през нея минава по-голям поток от автомобили. Препоръчах му също така да насипе с чакъл и валира долната част на ул. „Баба Тонка“ към ул. „Летоструй“.

     При огледа си по тези и други улици, установих на доста места неизнесен битов отпадък, листна маса и клони, за което сигнализирах Началника на Инспектората.

Очаквам и се надявам районните инспектори стриктно да следят за състоянието на чистота в районите им и сега, когато е най-трудно с оглед на строителните дейности, те да са на своя пост.

Уважаеми съграждани, помня своите предизборни обещания и работя за изпълнението им. За някои трябва време, за други повече време. Важното е, че волята е налице.

Още веднъж хубав празник!“

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.