Градът на водите – Банкя вече се къпе в предпразнична коледна атмосфера

Градът на водите – Банкя вече се къпе в предпразнична коледна атмосфера

 

Днес Банкя започна да пише своята Коледна приказка 2023 в Зимното градче. По традиция тя започна с изпълнения на музикантите от Националната гвардейска част – прелюдия към официалното откриване, за което на сцената се качиха кметът на града Рангел Марков, общинският съветник и именичка днес Анна Стойкова и Юли Армянов от Ротари клуб Банкя.

Той разказа как преди  години се е зародила идеята в Ротари обществото и Банкя, по подобие на други популярни курорти по света, да има свое Коледно  градче. Идеята срещнала одобрението и подкрепата на Рангел Марков и ето, че вече  всяка зима по това време една празнична фиеста събира гости и жители на Банкя в пространството  между Голямата балнеолечебница и парк „Ротонда“, за да съпреживеят заедно, малки и  големи, радостта от предстоящите празници – Рождество Христово, Коледа и наближаването на Нова година.

Децата от център за изкуства „Зорница“ събудиха  чувства на умиление, породени от крехката им възраст и големия талант, който демонстрираха.

Обаятелната Яна Чакалска и Джаз формация „София“ към Дом на културата „Надежда“ стопли присъстващите не само с прочувствено поднесените си изпълнения, но и с непосредственото си лъчезарно общуване с публиката.

Гостите не подминаха и къщичките, предлагащи вкусни топли храни и напитки.

Също толкова приятни за небцето и погледа неща се предлагаха и на Пазара на производителите, в началото на който се кипреше красива коледна елха.

Коледната приказка, вълнуващо разказвана от винаги засмяната Диди Василева,  продължава и утре с кулинарното изкуство и  Юнашкия тиган на шеф Ангелов, изпълнения на хор „Планинарска песен“, на  всички фолклорни състави от Банкя, на деца от Вокално студио „Даймънт“.

Заповядайте! Подарете си празник!

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.