Предпремиера на най-новата книга на Здравка Евтимова „Луничави разкази“ в Банкя

Готови ли сте да се впуснете в едно литературно пътешествие? Заповядайте на 18 декември (понеделник) в зимната градина на СБР „Здраве” (ул. „Георги С. Раковски” 15), гр. Банкя, за предпремиерата на най-новата книга на Здравка Евтимова „Луничави разкази ”.

Събитието, организирано от Столична община – район „Банкя“ и Академия „Знание“, обещава вечер, изпълнена с литературна наслада и съдържателни разговори. Започваме в 18:00 ч., а вие сте поканени да се потопите в света на Здравка Евтимова, където смехът и тъгата хармонично съжителстват в нейния сборник от двадесет завладяващи разказа.

Входът е свободен, така че доведете ваши близки и любители на писаното слово за една незабравима вечер, празнуваща стойностната българска литература.

Предпремиерата на „Луничави разкази“ е възможност да се срещнете лично с автора, да надникнете в творческия процес зад историите и да се включите в диалог, който надхвърля страниците на книгата. Не пропускайте шанса да бъдете част от този литературен празник.

Отбележете датата 18 декември в календара си. Заповядайте в СБР „Здраве” в Банкя за една вечер на приказки, смях и магията на „Луничави разкази ”на Здравка Евтимова. Ще се видим там!

За Здравка Евтимова

Здравка Евтимова е носител на редица литературни награди, сред които Златен ланец, Чудомир, Блага Димитрова, Балканика, Роман на годината 2015 на Националния дарителски фонд 13 века България (за „Една и съща река“). През 2019 г. на Здравка Евтимова е присъдена Националната литературна награда Христо Г. Данов – за цялостен принос към българската духовност, а през октомври 2021 г. зрителите на Българската национална телевизия я избират за своя любим български автор.

Тя издълбава своя ниша в литературния свят с творби, които отекват, не само в България, но и далеч зад граница – в САЩ, Великобритания, Гърция, Канада, Израел, Италия, Китай, Франция, Сърбия, Северна Македония и Словения.

Предишният ѝ роман „Резерват за хора и вълци“ ѝ донесе престижната награда „Цветето на Хеликон“ за най-продаваната книга в книжната верига през 2022 г.

 

Най-новият ѝ сборник „Луничави разкази“ съдържа двадесет истории, писани през последните три години. Едни от тях ще ви разсмеят, други ще в и натъжат, също както прави и самият живот!

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.