Децата на Банкя с радост посрещнаха Дядо Коледа

Щастливи бяха днес децата в Банкя, които се радваха на дългоочакваното пристигане на Дядо Коледа, заедно с разказващата Коледната приказка в Банкя – Диди Василева. Засмян и весел, Чудният старец пристигна с два чувала подаръци. Пя заедно с новата вокална формация на Тюркян Исмаил „Диамантчетата на Банкя“. Раздаде подаръци на нетърпеливите деца, а те пяха и танцуваха в негова чест.
Дядо Коледа, свикнал той да раздава подаръци, а не да получава, си тръгна видимо трогнат и развълнуван от факта, че кметът на Банкя му бе изпратил поздравителен адрес:
„СКЪПИ ДЯДО КОЛЕДА,
От мое име, от името на децата на Банкя и от името на онези деца, които не живеят тук, но харесват и обичат Банкя, ти благодаря, че и тази година ти ни посети и зарадва малки и големи с чудесното си присъствие и с подаръците, които донесе.
Ние, в Банкя, сме щастливи, като виждаме толкова усмихнати деца, мотивирани от теб да стават все по-добри. Твоята добрата и щедрост преливат и към нас, възрастните, и ние се изпълваме с желанието да бъдем по-смирени, благодушни и раздаващи се.
Като ти благодаря още веднъж за твоето вдъхновяващо присъствие в Банкя, те уверявам, че ще положим всички усилия догодина, когато отново се спреш при нас в Банкя, градчето ни да те посрещне разхубавено и уютно, както подобава за височайша визита като твоята, скъпи Дядо Коледа! Нека усмивките и радостта на децата от Банкя те сгряват в студените вечери на Северния полюс.
НА ДОБЪР ЧАС, ДЯДО КОЛЕДА, И ДО НОВА СРЕЩА ДОГОДИНА!
Топъл спомен от днес остави у малки и големи и джуджето Игривко, което забавлява по един много мил и елегантен начин децата в Коледното градче.
Десетки подаръци бяха донесени от дечица и техни родители, влезли в ролята на Таен Дядо Коледа. Е, не всички успяха да останат тайни, тъй като някои имахме шанс да заснемем и те ни позволиха да повдигнем отчасти завесата на мистерията Таен Дядо Коледа.
Утре в Коледното градче ще сложим точка на Коледната приказка за 2023-та година, но духът ѝ ще носим в себе си до края на годината, а и след това.

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.