Писателката Здравка Евтимова спечели верни почитатели в Банкя от цяла България

Вечерта на 18 декември 2023 година ще остане паметна в съзнанието на десетките участници от Банкя и от цяла България, присъствали в СБР „Здраве“ на срещата с популярната българска писателка и преводачка Здравка Евтимова.
На логистичната подкрепа на художничката Марисиана Влашева дължим удоволствието, че присъствахме на един завладяващ своеобразен моноспектакъл на Здравка Евтимова, която разказа за детството си и първите си литературни трепети. Тя отговори и на множество въпроси, които пробудиха нейните истории.
Заместник-кметът д –р Александра Александрова ѝ връчи поздравителен адрес от името на кмета Рангел Марков, в който се казва:
„За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод предпремиерата в Банкя на Вашата книга „Луничави разкази“. Срещите Ви с почитатели се превръщат във вълнуващи събития, на които душите се докосват до важни за битието ни въпроси. С вродената си мъдрост и човечност Вие насищате тези срещи с много духовност. Навеждате на размисли, важни за отделната личност и обществото ни като цяло.
Вярвам, че и Вие ще оцените срещата с почитателите си от Банкя като среща с хора, търсещи, вълнуващи се от истини от по-висш порядък.
Банкя е била и ще бъде вдъхновителка на много творчески личности както в миналото, така и днес. Надявам се, че и Вие ще попаднете в красивия плен на едно място, което сякаш освобождава сетивата за духовни полети и достигане на истини, валидни за будните човешки умове.
Бъдете здрава и благословена! Светли празници!“
Голяма опашка за автографи се изви след края на срещата, която хората сякаш нямаха желание да свършва, упоени от досега с един голям човек, голям с своята топлота и естественост.
Организатори на прекрасната вечер със Здравка Евтимова в Зимната градина на СБР „Здраве“ бяха издателство „Жанет 45“, Академия „Знание“ и район „Банкя“.

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.