Ползотворна среща в зала „Хохедер“ на Централната минерална баня „Банкя“.

От фейсбук страницата на кмета на град Банкя Рангел Марков:

„Днес се състоя една, вярвам, ползотворна среща в зала „Хохедер“ на Централната минерална баня „Банкя“.

Присъстваха Димитър Шивачев – изпълнителен директор на „Софийски имоти“ ЕАД, Андрей Калмаков – управител на Балнеолечебницата в Банкя, общинският съветник Анна Стойкова, директорите на специализираните болници за рехабилитация и продължително лечение в Банкя и хотелиери от града. Един от инициаторите на срещата беше Пламен Симеонов – дългогодишен заместник-кмет на район „Банкя“, на когото дължим много по отношение на стартирането на процедурите по реставрация на сградата в далечната 2010 г.

В срещата участваха също и директорът на 78. СУ „Христо Смирненски“ Д. Герасимова и ученици от професионалната паралелка „Изпълнител на термални процедури“.

Целта на събирането ни беше настоящите ръководители на Балнеолечебницата, а именно „Софийски имоти“, да ни представят развитието на съоръжението през изминалата първа година от откриването през септември 2022 г.

Равносметката показва, че от началото на 2023 г. посещенията на „Царската баня“ са над 40 000. СПА и уелнес услугите се предоставят ежедневно, а от няколко месеца работи и другото крило с проточен минерален басейн.

Предвижда се в скоро време регулярно да започнат да се провеждат и допълнителни дейности в предназначените за това зали – масажи, зумба, каланетика и други спортове.

В края на срещата всички участници получиха комплимент – книгата на Румяна Николова „Един поглед към Балнеолечебницата в Банкя“. Авторката на графичния дизайн – Диана Шингарова – също присъстваше.

Вярвам, че всички банчани са съпричастни с развитието на тази знакова за Банкя сграда, чието функциониране е от огромно значение за града ни по отношение на минало, настояще и бъдеще.“

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.