За по-голяма пътна безопасност – дискусия в 78. СУ „Христо Смирненски“

В 78. СУ „Христо Смирненски“ се проведе дискусия на тема „Пътна безопасност“ с ученици от 10-и, 11-и, и 12-и клас. Срещата, инициирана от общинския съветник Анна Стойкова, предизвика интерес у младежите с филмова демонстрация на шофиране с колан и опасностите на шофиране без колан, с преминаването на препятствия от страна на учениците с очила, симулиращи шофиране в  състояние след употреба на алкохол и наркотици.

Пред тях говориха Владимир Тодоров – председател на УС на Българската асоциация на пострадали при катастрофи и Красимир Георгиев – председател на УС на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

               

На дискусията присъстваха и вицепремиерът Мария Габриел и Йорданка Фандъкова, председател на Сдружение Граждани за Европейско Развитие на България, Валерия Доневска младши експерт „Младежки дейности и туризъм“, Византи Христов секретар на МК за БППМН.

Темата за разумното шофиране и опазване на човешкия живот на пътя стои с голяма сила пред нас като общество и се надяваме, че младите ни хора ще отворят сетивата си за тези усилия да бъдат опазени за бъдещето на Банкя и България.

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.