УСПЕХ ЗА МЛАДИТЕ АЛЕКОВЦИ

В Алековите тържества в Свищов, проведени в периода от 9-12 януари 2024г. по повод 161 години от рождението на Алеко Константинов и 130 години от първото издание на пътеписа „До Чикаго и назад“, се включиха двама ученици от ПГТ „Алеко Константинов“ в Банкя в категориите за есе и за мултимедийна презентация.

Георги Стоянов от 11б клас зае първо място в конкурса за есе на тема: „Светът през погледа на пътешественика Алеко“. Неговата творба е впечатлила журито със самостоятелност и оригиналност, със собствена гледна точка и убедително защитена лична позиция.

Каролина Стойчева от 9а клас получи поощрителна награда в конкурса за презентация на тема:„130 години от първото издание на пътеписа „До Чикаго и назад“.

Двамата получиха и ваучери за покупка на книга от книжарници „Сиела“.

Конкурсът бе организиран от Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“. Тя  отбеляза патронния си празник с тържества, които популяризират творчеството, живота и посланията на големия български писател и общественик. Обявените конкурси сред учениците от сродни гимназии, носещи името на Алеко Константинов от различни региони на страната, предизвикаха интереса на младите, насърчиха творческите им изяви, стимулираха самостоятелно и творческо мислене.

Честито на Георги и Каролина!

Честит успех на ПГТ „Алеко Константинов“ в Банкя!

 

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.