Банкя – курорт на четири сезона

Банкя – красива през пролетта. Вълнуваща през лятото. Омиротворяваща през есента. Какво може да предложи през зимата? Всичко, което и през останалите сезони – балнеопроцедури и профилактика в лечебните си заведения. Зимата също е време за медицински туризъм и условия за това не липсват.
В няколко публикации ще ви запознаем какви възможности предлагат лечебните бази на Банкя.
Болницата за продължително лечение и рехабилитация към ВМА в Банкя е наследник на първия в България Военен санаториум, създаден през 1913г.
Оттогава и до днес това лечебно заведение е в системата на Министерство на отбраната.
Болницата е специализирана за лечение на сърдечно-съдови заболявания; заболявания на централна и периферна нервна система; заболявания на опорно-двигателния апарат.
БПЛР- Банкя предоставя възможности за използване на уникалните климатични условия, минералната вода и съвременната апаратура за физиотерапия и рехабилитация, ползвани от високо специализирани медицински специалисти – лекари, медицински сестри, рехабилитатори.
Предлагат се най-съвременни условия и апаратура за възстановяване чрез: апаратна физиотерапия, водолечебен комплекс с минерална вода.
Има условия за провеждане на двигателна рехабилитация с лечебна физкултура и теренно лечение; диетично хранене според заболяването.
Болницата разполага със 100 легла в изцяло обновена хотелска част: апартаменти и стаи с 1 и 2 легла с
телевизор и хладилник.
               
БПЛР- Банкя обслужва пациенти от цялата страна, като има сключен договор с НЗОК. Работи и по програмата за рехабилитация и профилактика на НОИ.

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.