Кооперативната „Специализирана болница за рехабилитация – Здраве“ ЕАД   в Банкя    

 

Едно от лечебните заведения в Банкя, допринасящо с дейността си градът ни да се слави като здравницата на България, е „СБР-Здраве“ЕАД. Ето какво е важно и полезно да се знае  за нея във времената, в които  технологиите са впрегнати да решават здравословните проблеми на хората.

Съчетанието от отлични битови условия, екип, осигуряващ висококачествена медицинска услуга и благоприятна природна среда прави това лечебно заведение отлично място с национално значение за целогодишна профилактика, рехабилитация и възстановяване, както за пациенти със сърдечно-съдови, неврологични, заболявания на опорно-двигателен апарат и обменни нарушения, така и за профилактика на здрави хора.

Динамично развиващото се лечебно заведение разполага с ултразвукова апаратура Accusion S2000 Siemens с възможност за автоматизирана с висока резолюция картина, и доплери за изследване на сърце, коремни органи, екстракраниални съдове, повърхностни структури, стави и ехомамография.

С новата апаратура могат да се диагностицират още в начален стадий сърдечно-съдови, мозъчно-съдови, ендокринни и неврологични заболявания. Може би най-големият плюс на тази апаратура, обаче, е фактът, че диагностицира напълно безвредно заболяванията в начална фаза, когато възможностите за пълно излекуване са по-големи.

  С апарата се извършва  цялостна ехографска диагностика на:

  • Ехокардиография (ехография на сърце)
  • Ехография на щитовидна жлеза
  • Ехография на гърда
  • Ехография на тестиси
  • Ехография на лимфни възли
  • Ехография на малък таз – бъбреци, пикочен мехур и простатна жлеза

По отношение на високотехнологичната физиотерапия и рехабилитация- нейното приложение се налага бързо в съвременната медицинска практика по причини свързани с: бързия терапевтичен ефект (още след първата процедура); прилагат се по-малко на брой процедури (курс на лечение 3-5 процедури); посещенията са от 1 до 3 пъти седмично; терапевтично въздействие върху първопричината; повлиява симптома – болка, оток, възпаление; трайни във времето резултати; спестява време.

„СБР-Здраве“ ЕАД, Банкя разполага с апарати, с които се провежда високотехнологична физиотерапия и рехабилитация: високоинтензивен лазер /BTL-6000 High Intensity Laser 10W/20W/30W with Robotic Scanning System/, високоинтензивен магнит /BTL-6000 Super Inductive System Elite/ и др. Това са апарати, които съдържат терапевтични протоколи, базирани на медицина на доказателствата, които са изведени въз основа на клинични проучвания, резултатите от които са публикувани във водещи научни издания.

 

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.