Разбирателството – ключ към щастливия и дълъг брачен живот

Мария и Иван Райнови от Банкя, които вече 56 години живеят в мир и сговор помежду си, днес се срещнаха в клуб „Дълголетие“ и разговаряха с младежите от 78. СУ „Христо Смирненски“, обединени в клуб „Заедно можем всичко“.

Повод за срещата бе Седмицата на брака, която вече традиционно се провежда в България от 7 до 14 февруари.

Семейство Райнови с рядко сладкодумие разказаха на младите хора как са се запознали, как с взаимни отстъпки и разбирателство са успели да съхранят брака си вече повече от пет десетилетия. Те излъчиха своите послания към младежите за нуждата от любов и взаимно уважение, за да се закрепи едно добро семейство и събудиха у учениците неподправен интерес, който се изрази във въпросите, които те зададоха.

Вярваме, че мъдрите напътствия на Мария и Иван Райнови от срещата с водещ Валерия Доневска, са достигнали до сърцата и умовете на младите хора на Банкя, за които приключението да са част от този младежки клуб ще продължи и с други инициативи.

В края на срещата, на която присъства и заместник-директорът на 78. СУ „Христо Смирненски“ Мирослава Ленкова, семейната двойка получи поздравителен адрес от кмета на Банкя и кошница с плодове.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.