БПЛР – филиал Банкя към МВР

БПЛР – филиал Банкя към МВР е разположена в подножието на Люлин планина в гр.Банкя, ул.Хисаря №2. Близостта до столицата го прави привлекателен център за рехабилитация, лечение и отдих.

Основната дейност на филиала е рехабилитация и долекуване на пациенти, претърпели остри инциденти на сърдечно-съдовата и нервната системи, ендокринни заболявания, пациенти със ставно-дегенеративни и възпалителни заболявания, извън острия стадий.

Лечението и рехабилитация се провеждат посредством възможностите на физикалната и рехабилитационна медицина.

Във всички фази на възстановяване се проследява ефектът от приложеното лечение и качеството на живот.

В БПЛР – филиал Банкя се лекуват служители и пенсионери на МВР и техните семейства, родители и здравноосигурени лица по КП и физически лица срещу заплащане.

БПЛР филиал Банкя към МВР има сключен договор с НЗОК за прием на пациенти по клинични пътеки извън контингента на МВР. Лечебното заведение работи по четири клинични пътеки:

1.КП № 262-  „Физикална терапия и рехабилитация на болести на централна нервна система“ ;

2.КП № 263.1 – „Физикална терапия и рехабилитация на болести на периферна нервна система“;

3.КП № 264 – „Физикална терапия и рехабилитация след преживян/ стар инфаркт на миокарда и след оперативни интервенции“;

4.КП № 265.1 – „Физикална терапия и рехабилитация при болести на опорно-двигателен апарат“.

Болницата е разположена в два корпуса. Хотелската част е разположена на пет етажа, като стаите са с две и три легла и балкон, със самостоятелен санитарен  възел, хладилник, телевизор, за които не се доплаща към таксата за постъпване за рехабилитация. Разполага с пет  апартамента, които могат да се ползват при желание на пациентите. Разполага с кухненски блок, където се приготвя храната на място – вкусна и разнообразна.

Физиотерапевтичнят блок е разположен в самостоятелна сграда, добре оборудван с апаратура за нуждите на медицинската ни дейност.

В БДПЛР филиал Банкя персоналът е с опит и добре подготвен. Медицински персонал е квалифициран с дълъг стаж в областа на рехабилитацията. В болницата е осигурено 24-часово медицинско наблюдение.

Целта на медицинския персонал е по-ранна рехабилитация на социално-значимите заболявания и по-бърза и качествена ресоциализация/като се подобри качеството на живот и се ограничат усложненията и инвалидизацията/.

В БПЛР – филиал Банкя има тесни специалисти, което позволява уточняване на диагнози  и качествено провеждане на терапия. Наличието в болницата на филиална лаборатория подпомага специалистите.

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.