Второкласници от Банкя с мисъл за бъдещите им професии

Днес в 78. СУ „Христо Смирненски“ се проведе среща, на която учениците от вторите класове се запознаха с различни професии.

В началото децата споделиха какви искат да станат, когато пораснат и защо ги привлича едно или друго професионално поприще.

✅ От страна на район „Банкя“ в срещата взе участие архитект Иван Стефанов. Той увлекателно разказа на децата какво всъщност означава да бъдеш архитект, какви познания трябва да има човек, който иска да практикува тази професия.

Семейство Зареви от Банкя представиха професията – земеделски предприемач. Те предизвикаха интереса на децата, като онагледиха думите си с макети на земеделска техника.

Г-жа Георгиева, преподавател по химия, сподели, че за всяка професия са необходими учители, които да предадат знанията и уменията, усвоени от техните учители. Тя обясни на второкласниците, че химията е навсякъде около нас и е полезно да я познаваме добре.

Децата проявиха изключителна любознателност и с много ентусиазъм зададоха своите въпроси, на които получиха ценни и важни за тях отговори.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.