„Олимпико“ – футболният Олимп на децата на Банкя

Днес ще ви споделим информация за една спортна инициатива, която се развива в Банкя. Ще ви запознаем с Детска футболна академия „Олимпико“. Децата, в присъствието на които открихме есента спортната площадка в парк „Кестените“ по лична покана на кмета Рангел Марков.

През април 2022 г. треньорите Мартин Станкев и Радослав Василев основаха школата за деца в Банкя с мотиви – чист въздух, близост до София, комуникативно място – спортният комплекс до малкото кръгово кръстовище на ул. „София“.

Основната цел на „Олимпико“ е обучение и развитие на футбол за деца и юноши на възраст между 6 и 14 години.

Тренировките се провеждат ежеседмично по 1 астрономически час. Малчуганите са част от градски, приятелски, тристранни и международни турнири, в които показват изумителни успехи.

Красноречив пример е първото място на турнира Зимна Лига 2024, през месец февруари тази година на стадиона в „Царско село“ в София. Там шест победи от шест мача извоюваха децата набор 2014 г. Подобен успех имаха и на турнира Vihren Cup 2024, проведен в град Сандански, където от шест мача успяха да победят в пет.

Основната идея на младите треньори е да предадат на децата дългогодишния си опит като професионални играчи от реномирани и големи клубове. Те използват своите заложени педагогически умения, за да създават и дисциплина у тях. Чрез провежданите тренировки малките футболисти добиват мотивация, учат се на спортсменство и съчувствие. Изграждат качества, които ще са им необходими за цял живот.

Организират се периодични гостувания и в други градове – лагери, където Академията се среща с конкурентни отбори, формира се дисциплина, режим на спане и хранене и още много други качества. Провеждат се двубои, тренировки, разходки из забележителностите на градовете. У децата остават незабравими и забавни спомени с другарите им.

„Олимпико“ е гордост за града ни, тъй като навсякъде е представян като отбора от град Банкя. Банкя и детска футболна академия „Олимпико“ приветстват всички желаещи да бъдат част от един перспективен проект за по-добро здраве на нашите деца! Те ни мотивират и нас като районна администрация да работим неотстъпно за една по-добра спортна инфраструктура на град Банкя.

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.