Фолклорна фиеста за Националния празник в Банкя

Банкя отпразнува Трети март – националния празник на България с поднасяне на цветя на паметниците на героите, падали за Родината. Общинският съветник Румен Александров, служители от районната администрация, младежи от Банкя им отдадоха своята почит от името на жителите на Банкя.

По-късно в парк „Ротонда“ пред стотици гости и жители на града една богата фолклорна програма разтуптя радостно сърцата на присъстващите, защото ги заля вълна от народни песни и танци от самодейци от Банкя и селата Чепинци и Житен.

С особена радост бяха посрещнати най-малките рецитатори от читалището в Чепинци „Напредък“ с ръководител Диана Георгиева, танцьорите с ръководител Даниел Митев, гласовитите „Жълтици“ на Полина Паунова от „Мистерията на българските гласове“, фолклорна формация „Игнатова“ от село Житен.

     

Своя великолепен творчески прощъпулник направиха децата от формация „Бъркотия“ на Йорданка Гиздова, а Женският хор към читалище „Отец Паисий“ Банкя под нейното диригентство, традиционно пожънаха заслужени аплодисменти.

Танцовият клуб от Банкя „Пъстра китка“ с ръководител Цветелина Маркова  откри програмата, обогати я и увенча със забележителен финал, след който публиката се включи в общо хоро.

Емоционалната спойка на цялата програма бе дело на актрисата Димитрина Василева, чието вдъхновение достигна до всички, пожелали да се оставят на изобретателността и спонтанността ѝ.

Честит празник, Банкя!

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.