„Кои са героите в нашия живот?“ – въпросът, който занимаваше днес учениците в Банкя

Под надслов „Кои са героите в нашия живот?“ сред учениците в 78. СУ „Христо Смирненски“ ще се проведат в няколко модула в различни възрастови групи беседи от морално-етично естество.

Днес бе първата беседа, проведена от Александър Александров, преподавател по история в столично училище. С примери от живота и стилистика на речта, близки до учениците от 7 клас, той завладя вниманието им, като се стараеше да даде хоризонти за личностно развитие.

Водени от преподавателя по история, младите хора разгледаха качествата, моралните ценности и начина на мислене, присъщи на човека, достоен да бъде наречен герой.

Александър Александров с подхода си към учениците успя да издигне нивото на критичното им мислене  и повдигна здравословни съмнения у тях дали  моделите им на подражание, най-често от чалга културата, са достойни да бъдат такива.

В бъдещите модули учениците ще се запознаят с героите на България, ще се акцентира и върху личността на полк. Борис Дрангов.

Беседата впечатли и със споделения личен опит на Александър Александров, който като млад човек желае да даде алтернатива на поколенията след него за един по-смислен и пълноценен живот.

Инициативата се провежда с подкрепата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към район „Банкя“.

На срещата присъстваха Виолета Кирилова-Иванчева началник-отдел по Образованието към районната администрация и секретарят на МК за БППМН Византи Христов.

 

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.