Кметът на Банкя кани на забелжителна изложба в Банкя „Историческо величие“

Публикувано на фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков:

„Историческо величие“ бе изложбата с активности в Арт център Банкя, която днес дълбоко ме развълнува и ме накара да си обещая, че в почивните дни ще я посетя отново с моите деца и техни приятели.

Това е изложба с благотворителна кауза, в която във великолепни картини са проследени хронологически историческите върхове и личности на България.

Останах очарован от начина, по който на децата от Банкя се представя нашата история. А те, запленени от тази атмосфера, наблюдаваха сечене на монети, бойните техники на старите българи, докоснаха се до реплики на безценните български съкровища. Тръгнаха си с подаръци  – умален модел на маската на Терес, оцветена от самите тях.

Всеки жител или гост на Банкя, който носи дълбоко в себе си българското самоусещане и би желал да се докосне до живия български корен, ще бъде щастлив, ако се потопи в атмосферата на тази невероятна изложба.

Остават само два дни – събота и неделя, в които това би могло да се случи и то в групи, които ще потеглят в своето историческо пътешествие на всеки четен час от 10:00 до 18:00 часа, в неделя до 16:00 часа.

Аз лично ще повторя своето пътуване! Заповядайте и вие, а децата, които вече са го посетили могат да влязат със същия билет.

Цената на билета е 20 лв.“

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.