Две новини от света на музиката и от проявите на пианиста Роберто Руменов от Банкя и неговата първа преподавателка Елисавета Попова

С три биса завърши в събота в Дома на културата „Надежда“ концертът за пиано от Прокофиев, изпълнен от голямата надежда на Банкя и изпълнител с международна слава Роберто Руменов. След концерта неговата първа преподавателка по пиано Елисавета Попова му връчи поздравителен адрес от името на кмета на Банкя Рангел Марков. Адреси бяха поднесени и на диригента Минко Ламбов на „Симфониета София“, с която се представи Роберто, както и на изпълнителя на класическа китара Цветан Недялков.
А на следващия ден Роберто гостува на учениците по пиано на своята преподавателка в Банкя и с виртуозното си изпълнение на етюд от Шопен показа на малките пианисти какви върхове могат да постигнат в музикалното изкуство.
Втората част на събитието в Ритуалната зала на района бе образователен концерт – в приказния свят на госпожа Виола по „Бабина приказка“ на Парашкев Хаджиев. Елисавета Попова, музикален педагог и концертиращ артист, с гатанки и забавни въпроси ги запозна с особеностите на цигулката и виолата като инструменти, способни да докоснат най-фините кътчета на човешката душа.

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.