Ползотворно посещение на кмета на Банкя в 78. СУ „Христо Смирненски“

От фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков:

„Честит патронен празник, скъпи преподаватели и възпитаници на 78. СУ „Христо Смирненски“! Бъдете здрави и вдъхновени!

Много хубави впечатления остави у мен посещението ми в него тези дни, където се срещнах с изключително будните младежи от Ученическия съвет на училището с председател Мария Смаил. След като в началото те отличиха своя любима учителка по биология – Нели Дойчева, ми зададоха няколко въпроса, на които отговорих и които отвориха перспективи и за съвместна дейност с район „Банкя“.

Сред разискваните теми бе осигуряване на терен за плодни дръвчета, които учениците да засадят, отглеждат и оползотворяват продукцията от тях.

Солидаризирахме се, че в началото трябва да се засади по-малка площ, защото за прихващането на новозасадени фиданки се изисква системно поливане поне три години. И ако те покажат, че са в състояние да се грижат за по-малка площ, тя съответно ще бъде увеличавана.

На срещата решихме в с Ученическия съвет да обсъдим мерки, които да подобрят организацията на движението сутрин около училището. С тях ще ви запознаем в скоро време.

Темата за Младежкия център за личностно развитие също бе предмет на нашите разисквания. Учениците показаха активна позиция, която ме мотивира за действие и търсене на решение и по този проблем.

Преди срещата с членовете на Ученическия съвет, заедно с директора г-жа Герасимова и мои колеги от районната администрация, направихме оглед на помещението, в което ще изградим спортна зала и набелязахме конкретни стъпки за реализирането на тази хубава идея.

Това ползотворно и вдъхновяващо за мен посещение приключи, след като г-жа Герасимова ми показа обновените кабинети по немски език и по информационни технология.

Щастлив съм, че децата на Банкя и техните преподаватели имат такива хубави условия да покажат най-доброто от себе си.“

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.