Вълнуващ Патронен празник на 78. СУ „Христо Смирненски“ в Банкя

Вчера, 18 март, с много настроение и красиви моменти ученици, преподаватели и родители отбелязаха Патронния празник на 78. СУ „Христо Смирненски“.

В началото директорът г-жа Герасимова се обърна към присъстващите с топли, сърдечни думи  и мъдри напътствия.

Заместник-кметът на район „Банкя“ д-р Александра Александрова поднесе своите  и на кмета на града поздрави и пожелания, изразени и в поздравителния адрес, в част от който се казва:

“… Във времената като днешните е добре да помним, че вашият патрон е поет. А поетите са съвестта на човечеството, фините нерви, които известяват за състоянието на човешката душа или на обществения организъм…

Бъдете здрави! Вдъхновени ученици и вдъхновяващи преподаватели! Бъдете най-доброто за себе си и за хората, които да черпят пример от вас!“

В зала „Тържествена“ прозвучаха стихове, люшнаха се танци, песни  огласиха пространството, фокусирало талантите на учениците от цялото училище.

Празникът бе уважен и от служители от районната администрация, представители на ПГТ „Алеко Константинов“, НЦПКПС, на местния бизнес.

Подобни вдъхновяващи вечери са стимул за още по-всеотдайна работа и творчество в най-голямото по площ на Балканите училище, а и вероятно едно от най-красивите.

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.