Кметът на Банкя присъства на беседа „Кои са героите в нашия живот?“

От фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков:

„Днес, заедно със заместник-кмета по културата д-р Александра Александрова и с общинския съветник Драгомир Младенов, присъствах на вълнуваща беседа „Кои са героите в нашия живот?“ с ученици от 78. СУ „Христо Смирненски“.

Събеседването бе с една изключително харизматична личност – Александър Александров, преподавател по история в столично училище.

Сам преживял личностна трансформация към изграждане на мотивация за смислен и съдържателен живот, той, в непосредствен диалог с учениците, преподаваше своя опит на борбата със зависимостите и развенча съмнителната слава на фалшивите герои с отблъскващи характеристики.

Останах впечатлен от подхода на младия преподавател, който открои качества като доброта, честност, уважение, родолюбие, борба с егото и други ценностни характеристики на истинския герой.
Като конкретен пример от миналото бе споменат полковник Борис Дрангов и неговата самопожертвователност.

В края на този откровен разговор Александър Александров подари на най-изявените участници в беседата книги за Борис Дрангов и тематични тениски с неговия лик. И тъй като Александър е преподавател по история, вярвам, ще го заинтригува творбата „Един поглед към Балнеолечебницата в Банкя“, която му подарих от своя страна.

Изпитах чувство на удовлетворение, че този полезен и насъщно необходим за младите хора разговор бе организиран със съдействието на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, чийто председател съм.

Тръгнах си с убеждението, че разговори на подобни морално-етични теми ще дадат бъдеще не единствено на добре образовани хора, а на хората с избистрена ценностна система, която води по пътя на нравственото самоусъвършенстване.“

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.