Международният съдия по тенис Иван Йовчев на среща с младежи от Банкя

В зала „Тържествена“ на 78. СУ „Христо Смирненски“ се състоя среща с международния съдия по тенис от Банкя Иван Йовчев, инициирана от клуб „Пътешественик“ и младежкия клуб „Заедно можем всичко“.

Иван Йовчев, тръгнал като тенисист от кортовете в Банкя с първи треньор Рангел Марков, стига до върховете на съдийстването на престижни международни тенис турнири и до Бронзова значка, белег за голям професионализъм.

Завършил право и правоспособен адвокат, Иван Йовчев увлекателно разказа на младежите какво очарование е да бъдеш съдия на мачове с Григор Димитров, на Уимбълдън, Австралия оупън, за Купата Дейвис и др. и това да ти дава възможност да се докосваш до други култури, страни и народи.

Младият съдия покани желаещите да последват неговия път да се включат в обучение за тенис съдии, което предизвика интереса на мнозина от присъстващите на срещата.

Кметът на Банкя Рангел Марков и заместник-кметът д-р Александра Александрова поздравиха госта на срещата, който получи поздравителен адрес и историята на 78. СУ „Христо Смирненски“, училището, което му оказа гостоприемството си, за да се случи този интересен и полезен разказ.

Район „Банкя“ ще продължи да подкрепя срещи с интересни хора, намерили цел, смисъл и осъществяване в живота, които да са добри примери за младежите от града.

             

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.