Книгите отидоха при децата от 78. СУ „Христо Смирненски“

В Световния ден на книгата се състоя поредният Поход на книгите, в който с голямо желание се включиха кметът на Банкя Рангел Марков, общинският съветник Анна Стойкова, служители от районната администрация, младежите от младежки клуб „Заедно можем всичко“.
Те се отправиха към различни класове на 78. СУ „Христо Смирненски“, където децата ги очакваха с жадно нетърпение да чуят подбраните за тях приказки и приказни истории.
Децата в Іб клас с класен ръководител Цветелина Начева съпреживяха историята на „Грозното патенце“, увлекателно представена им от Рангел Марков. А след нейното прочитане коментарите и поуките от приказката преляха в споделяне на крехкия житейски опит на децата, наситен обаче и с голяма мъдрост.
Увлекателни разкази с поука прочете и Анна Стойкова, която докосна сърцата на децата с майчинска топлота и внимание.
Д-р Александра Александрова, заместник-кмет, прикова вниманието на децата с откъси от книгата на детската писателка Юлия Спиридонова – Юлка „Ножицата“.
От Василка Чанева малчуганите затвърдиха убеждението, че трудът и учението са най-хубавото в живота от едноименната приказка „Най-хубавото“.

Мъдрости от български народни приказки попиваха заедно с Петя Заркова – Янушева второкласниците на г-жа Таня Мартинова.

Да не се предоверяват на непознати хора, да развиват положителните качества, които да ги водят към по-добър живот, бяха поуките от старата българска приказка „Венчето и Пънчо“ на Ангел Каралийчев, прочетена от Боряна Рангелова.
Главният инженер на района Асен Георгиев за час смени своето амплоа и също чете приказки на любознателните деца.
Преди да се случи всичко това, библиотекарката Надежда Андреева прие с благодарност 40 дарени книги, закупени с лични средства на служители от район „Банкя“.
Учениците от ІІІ в клас, работили по проект, свързан с обичания литературен герой Мечо Пух, споделиха част от неговите мъдрости и дариха гостите с изработени от тях тематични картички, свързани с цитати от любимото на малки и големи мече.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.