Стотици в Банкя с върбови клонки за Цветница

⛪️ Днес, на красивия християнски празник Цветница, стотици богомолци се стекоха в храм „Свети Кирик и Юлита“ в Банкя, за да съпреживеят атмосферата на Божествената Света Литургия, отслужена от отец Василий Топузлиев. Сред тях, със своето семейство, бе и кметът на Банкя Рангел Марков, който си тръгна с осветените в храма върбови клонки, с каквито днес гости и жители на Банкя си тръгваха от мястото, където най-силно се усещаше празникът.
В парк „Ротонда“ Цветница преля в „Цветна музикална приказка“, поднесена от талантливите и гласовити възпитаници на Искра Милкова от Highlight Singing Academy.
☀️ Водещата Петя Заркова-Янушева от район „Банкя“ в началото приветства гостите и въведе в автентичната атмосфера на Цветница, наричана още Вход Господен в Йерусалим. Този празник е един светъл лъч преди страданията на Страстната седмица, предшестваща празникът на празниците Великден, когато чудото ще стане – смъртта ще бъде победена.
✍️ Ръководителката на децата и младежите, сътворили днес музикалната приказка в Банкя, получи поздравителен адрес от името на кмета на Банкя, който завършва с думите:
„…Срещата с Вашето изкуство извисява, облагородява и именно такива трябва да бъдем, за да сме достойни хора, образ и подобие на Своя Творец.
Бъдете здрави и все така вдъхновени, развивайте своите таланти, защото с тях правите духовно по-богати себе си и хората около вас!“

Другите новини…

Заповед

Заповед

ЗАПОВЕД - 24 МАЙ_ с.ИВАНЯНЕ

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.