Изложба на Владимир Чукич и Любомир Добрев в знаково място в Банкя

В зала „Хохедер“ в Голямата балнеолечебница на Банкя ще бъде открита изложба на Владимир Чукич – графика и живопис и Любомир Добрев – скулптура. Събитието ще се състои на 10 май от 18:00 часа.
Артистичната атмосфера ще се допълни от изпълнения на арфа – Дария Ангеловска и на саксофон – Димитър Бакърджиев. Това не е първата изложба в култовата сграда на Банкя, но е първа в зала „Хохедер“, на името на архитекта на Балнеолечебницата Карл Хохедер.
ВЛАДИМИР ЧУКИЧ рисува и композира след като сънува. Сънищата претворяват неговото подсъзнание, въображение и творчески Аз в изображения. Той се вълнува от история, старите майстори и музика – това са три от основните теми, които провокират съзнанието му.
ЛЮБОМИР ДОБРЕВ е роден в Разград през 1956 година. Завършил е специалност „Скулптура“ във Великотърновския университет през 1984 година. Член е на Съюза на българските художници, секция „Скулптура“. Участвал е в изложби в София, Пловдив, Варна, Русе, Москва, Брюксел, Мюнхен, Равена, Истанбул. Като скулптор, Добрев изящно увековечава епохи, хора и събития.
Заповядайте!

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.