Тачим паметта днес на първоучителите – светите братя Кирил и Методий и работата на библиотекарите

Днес, 11 май, бе храмовият празник на църквата „Св. Кирил и Методий“ в село Иваняне. По този повод десетки жители на селото се включиха в Божествената Света Литургия и водосвета след нея, отслужени от отец Цветан и отец Венедикт.
✍️Кметът на село Иваняне Албена Иванова бе на службата. Празникът бе повод и кметът на Банкя Рангел Марков с по-големия си син – Виктор да се включи в честването на паметта на двамата ни първоучители и съпокровители на Европа.
След службата Рангел Марков и Албена Иванова разговаряха с отец Венедикт на духовни теми, които винаги излизат на дневен ред, когато човек посети църква или се срещне с духовник, жаден да преподаде мъдростта на Словото.
Оттук, от храма на светите братя Кирил и Методий, кметът Рангел Марков поздравява по повод Деня на библиотекаря и двете дами, завеждащи библиотеките в читалището и в 78. СУ „Христо Смирненски“ – Зоя Велкова и Надежда Андреева.
По-късно кметовете на Банкя и село Иваняне обсъдиха и подготовката за събора на селото 24 май. Престоят им в селото се превърна по-скоро в приемна на открито, където хората споделиха свои проблеми и желания.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.