В зала „Хохедер“ на Голямата балнеолечебница бе открита изложбата на двама големи творци

В петък, на празника Живоносний източник, в знаковата зала „Хохедер“ на Голямата балнеолечебница, с живителната минерална вода, се състоя откриване на изложбата на художника Владимир Чукич и скулптура Любомир Добрев.
Пред жители и гости на Банкя, художници и почитатели на изкуствата, кметът на Банкя Рангел Марков изрази удовлетворението си, че към балнеоложката функция на тази красива сграда се добавя и културна чрез събития, свързани с големи имена в изкуството.
✍️ Водещата на събитието Румяна Николова – връзки с обществеността на район „Банкя“, запозна присъстващите с творческите биографии и постижения на двамата творци, които, след като споделиха свои вълнения, свързани творческия им процес, получиха от кмета поздравителни адреси и две книги: „Един поглед към Балнеолечебницата в Банкя“ и „Банкя-историята на един курорт“.
Преди Рангел Марков да обяви изложбата за открита, проф. д-р Йорданка Кандулкова, архитектът, свързан най-тясно с реставрационните дейности на този своеобразен Балнеодворец, сподели своето схващане, че откриването на изложбата е Второ Възкресение за него, след първото – пускането му в експлоатация след ремонта.
Неповторимата артистична атмосфера на вечерта бе оцветена и от нежните изпълнения на арфа и флейта, на Дария Ангеловска и Димитър Бакърджиев от ОКИ „Надежда“.
Приятни мигове в това прекрасно пространство, където акватерапията и арттерапията ще носят наслада на тялото и душата!
         

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.